GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN VANAF € 35* & GRATIS RETOURNEREN

*Verzendkosten €5 bij bestellingen onder € 35

GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLINGEN VANAF € 35 * & GRATIS RETOURNEREN

*Verzendkosten €5 bij bestellingen onder € 35



PRIVACYBELEID (EUROPA)

Elke dag werken we er hard aan om het leven van onze klanten te verbeteren. Dit doen we met onze producten en de diensten die we aanbieden. Om dit te kunnen doen, hebben we soms persoonlijke gegevens nodig. Dit Privacybeleid beschrijft het type persoonsgegevens dat we van u verzamelen, hoe we deze gebruiken, voor welke doeleinden we deze gebruiken, met wie we deze delen en de beschikbare keuzes met betrekking tot ons gebruik van deze gegevens. Het beleid beschrijft ook de maatregelen die we nemen om de persoonsgegevens die we verzamelen te beschermen en hoe u contact met ons kunt opnemen over ons Privacybeleid.

Carhartt B.V. en Carhartt, Inc. zijn verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens (de Gegevensbeheerders). Er kan contact met hen worden opgenomen met behulp van de contactgegevens in dit beleid.

Welke persoonsgegevens we verzamelen, voor welk doel en hoe we deze gebruiken

Wanneer u producten bij ons koopt, verzamelen wij:
• Uw voor- en achternaam, e-mailadres, betaalgegevens inclusief eventuele bankpas/creditcard gegevens en uw postadres om uw bestelling te verwerken.
Wanneer u zich aanmeldt voor het ontvangen van algemene of gepersonaliseerde nieuwsbrieven en/of aanbiedingen per e-mail, verzamelen wij:
• Uw voor- en achternaam, en e-mailadres om u nieuwsbrieven en/of e-mails te sturen over onze producten en diensten, en andere e-mails waarvoor u zich heeft aangemeld.
• Uw land, geslacht en leeftijd voor het creëren van gepersonaliseerde e-mails.
• Uw kledingvoorkeur op basis van uw aankoopgeschiedenis voor het creëren van gepersonaliseerde e-mails.
Als u zich heeft aangemeld voor algemene nieuwsbrieven, ontvangt u hierin per e-mail nieuws over de producten en promoties van Carhartt. Als u zich heeft aangemeld voor gepersonaliseerde nieuwsbrieven en/of aanbiedingen, ontvangt u op basis van uw profiel, dat is gebaseerd op de gegevens die u voor dit doel aan Carhartt heeft verstrekt, gepersonaliseerde e-mails. U hoeft zich niet aan te melden om e-mails te ontvangen of ons niet de hierboven vermelde persoonsgegevens te verstrekken, maar hierdoor ervaart u mogelijk niet een optimale klantervaring. Dit is echter uw keuze en deze respecteren wij.
Wij verzamelen ook:
• Uw aankoopgeschiedenis die wordt gebruikt om al uw bestellingen bij te houden.
• Alle informatie, inclusief uw afbeelding, die wordt weergegeven in de door gebruikers gegenereerde content en waarvoor u ons toestemming heeft gegeven om te gebruiken via social media, bijvoorbeeld door #mycarhartt op Flowbox te gebruiken.
• Uw contactgeschiedenis met ons die wordt gebruikt om u beter te ondersteunen wanneer u op enigerlei wijze contact met ons opneemt. Deze helpt bovendien bij het trainen van onze medewerkers van de klantenservice om u zo beter van dienst te kunnen zijn.
• Informatie over de technologie en/of het apparaat dat u gebruikt en hoe u met ons in contact bent gekomen. Dit helpt ons om onze website te verbeteren en de best beschikbare ervaring te bieden, en geeft ons informatie die we kunnen gebruiken om onze website voor uw veiligheid beter te beschermen.
Informatie die wij op een geautomatiseerde wijze verzamelen:
Wanneer u met onze site communiceert, verkrijgen wij bepaalde informatie op een geautomatiseerde wijze, bijvoorbeeld via cookies. We kunnen deze geautomatiseerde technologieën gebruiken om informatie te verzamelen over uw apparatuur, browse-activiteit en gebruikspatronen. De informatie die we op deze manier verkrijgen bevat onder andere het IP-adres van uw apparaat, andere id's die aan uw apparaat gekoppeld zijn, kenmerken van uw webbrowser en apparaat, uw taalvoorkeuren, doorverwijzende/bezochte webpagina's, clickstream-gegevens en de datums en tijden van door u bezochte websites. Voor meer informatie over de verwerking van informatie die wij op een geautomatiseerde wijze hebben verkregen, verwijzen wij u naar onze Cookieverklaring.
Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
• voor het voorbereiden en uitvoeren van onze diensten, inclusief de aankoop van producten bij ons;
• voor het sturen van informatie naar u;
• voor het vaststellen, uitoefenen en/of verdedigen van onze wettelijke rechten; of
• om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen.
Wij verzamelen en verwerken uw persoonsgegevens voor de bovenstaande doeleinden als:
• wij uw toestemming hebben verkregen;
• wij dienen te voldoen aan een wettelijke verplichting die aan ons is opgelegd;
• wij deze, in het geval dat wij onze diensten alleen kunnen verlenen als u ons de benodigde persoonsgegevens verstrekt, nodig hebben voor het voorbereiden en uitvoeren van een overeenkomst met u; of
• wij een legitiem belang hebben om dit te doen, waaronder:
- Marketing
- Het beheer van klantrelaties
- De beveiliging van onze IT-systemen
- De analyse van gegevens om onze producten, website en andere processen te verbeteren
- De ontwikkeling van nieuwe producten
- Het nakomen van onze wettelijke verplichtingen

Marketingberichten

• Wij sturen u e-mails met marketing en gepersonaliseerde productinformatie als u onze klant bent en/of u ons hiervoor toestemming heeft gegeven. Wij doen dit om u op de hoogte te houden van onze producten en de producten die u op de website van Carhartt heeft bekeken.
• U kunt op elk moment het ontvangen van dergelijke e-mails stopzetten door:
Te klikken op de link 'afmelden' in elk bericht dat wij u sturen; of
Door contact op te nemen met de klantenservice van Carhartt.
Zodra u dit doet, werken we uw profiel bij om ervoor te zorgen dat u geen verdere marketing- en/of gepersonaliseerde productberichten ontvangt. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat al onze systemen zijn bijgewerkt. Het kan dus zijn dat u nog steeds berichten van ons ontvangt terwijl we uw verzoek verwerken. Dit heeft geen invloed op de e-mails met betrekking tot de status van uw bestelling. Deze blijft u ontvangen. We willen nog steeds dat u weet wanneer uw product(en) aankomen.
Het delen van uw persoonsgegevens
Carhartt zal uw gegevens delen met bepaalde bedrijven die namens Carhartt diensten verlenen. Deze gedeelde gegevens worden alleen voor deze doeleinden gebruikt. Deze diensten omvatten:
- Bedrijven die IT-diensten leveren, zoals het onderhouden van onze website, IT-beveiliging, gegevensopslag en andere gerelateerde activiteiten;
- Andere professionele dienstverlenende bedrijven die bijvoorbeeld helpen bij het leveren van diensten, zoals het beheer van klantenrelaties, de betalingsverwerking en de klantenservice;
- Bedrijven die helpen om inzicht te krijgen in de markt, onze gebruikers, producten en onze website-activiteit om zo onze service aan u te verbeteren; en
- Bedrijven die onze marketing- en reclameactiviteiten faciliteren.
We kunnen ook informatie over u vrijgeven (i) als we daartoe wettelijk of juridisch verplicht zijn (bijvoorbeeld in het geval van een gerechtelijk bevel of dagvaarding); (ii) in antwoord op verzoeken van overheidsinstanties, zoals instanties op het gebied van rechtshandhaving; (iii) voor het vaststellen, uitoefenen of verdedigen van onze wettelijke rechten; (iv) wanneer wij van mening zijn dat openbaarmaking noodzakelijk of gepast is om fysieke of andere schade, en/of financieel verlies te voorkomen: (v) in verband met een onderzoek naar vermoedelijke of feitelijke illegale activiteiten; of (vi) anderszins met uw toestemming. We behouden ons het recht voor om alle informatie die we over u hebben over te dragen in het geval dat we alle of een deel van ons bedrijf of onze activa verkopen en/of overdragen (inclusief in het geval van een fusie, overname, joint venture, reorganisatie, afstotingen, ontbinding of liquidatie).

Uw persoonsgegevens en overdracht naar landen buiten Europa of het Verenigd Koninkrijk

Voor klanten in de Europese Economische Ruimte (EER) of het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland (VK) hebben we een logistiek centrum in Europa dat we gebruiken voor het verwerken van bestellingen. Daarnaast worden persoonsgegevens van klanten in de EER of het VK verzonden, verwerkt en opgeslagen in landen buiten de EER en het VK, bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Amerika (VS), voor e-commerce en andere doeleinden die verband houden met de hierboven beschreven activiteiten van ons bedrijf.
De wetten van sommige van deze landen zijn niet erkend door de Europese Commissie of de Britse regering als adequaat ten aanzien van gegevensbescherming. Voor de gegevensoverdrachten naar deze landen hebben we waarborgen geïmplementeerd om een passend niveau van gegevensbescherming te garanderen, waaronder overeenkomsten voor gegevensoverdracht waarin de standaardcontractbepalingen van de Europese Commissie en de internationale overeenkomst voor gegevensoverdracht of het addendum van de modelcontractbepalingen van het VK zijn opgenomen. Voor meer informatie over de mechanismen met betrekking tot deze gegevensoverdrachten of als u verdere vragen hebt over hoe wij uw informatie beschermen, kunt u, zoals hieronder beschreven, contact met ons opnemen.

Het bewaren van uw persoonsgegevens

De periode waarin we uw persoonsgegevens bewaren is afhankelijk van het doel waarvoor we deze hebben verzameld. In elk gevallen bewaren we ze zo lang als nodig om de doeleinden waarvoor we ze hebben verzameld te bereiken. Daarna zullen we de persoonsgegevens verwijderen, tenzij we wettelijk verplicht zijn om deze te bewaren (bijvoorbeeld voor fiscale en boekhoudkundige doeleinden).

Uw rechten

Afhankelijk van de toepasselijke wet- en regelgeving heeft u mogelijk bepaalde rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens, waaronder:
• Het recht op inzage van uw persoonsgegevens;
• Het recht op rectificatie van onjuiste/incomplete persoonsgegevens;
• Het recht op het wissen van gegevens (recht op vergetelheid);
• Het recht op beperking van verwerking: verzoek tot al dan niet tijdelijk stoppen met het gebruik van uw gegevens;
• Het recht op data-portabiliteit: verzoek tot verstrekking van de door u verstrekte persoonsgegevens, aan u of een andere organisatie, in een gestructureerd, veelgebruikt en machineleesbaar formaat; en
• Het recht om uw toestemming, die wij hebben verkregen voor de verwerking van uw persoonsgegevens, op elk gewenst moment in te trekken.
Als u uw rechten wilt uitoefenen, een klacht of vragen heeft, neem dan contact met ons op zoals hieronder beschreven. Daarnaast heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe we uw persoonsgegevens beschermen

Wij gebruiken administratieve, technische en fysieke veiligheidsmaatregelen die zijn ontworpen om persoonlijke gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, openbaarmaking en gebruik.

Andere online diensten en functies van derden

Onze website biedt, voor uw gemak en ter informatie, links naar andere online diensten en kan functies van derden bevatten, zoals apps, tools, betalingsdiensten, widgets en plug-ins. Deze online diensten en functies van derden werken eventueel onafhankelijk van ons. Het Privacybeleid van deze derden, inclusief details over de persoonsgegevens die deze derden verzamelen, zijn onderworpen aan de privacyverklaring van deze derden. Wij raden u aan deze te bestuderen. Voor zover gekoppelde online diensten of functies van derden geen eigendom zijn van of beheerd worden door ons, is Carhartt niet verantwoordelijk voor het Privacybeleid van deze derden.
[Als u ervoor heeft gekozen om gebruik te maken van de diensten van Klarna om achter te betalen bij online bestellen, zal Klarna uw kredietwaardigheid beoordelen en controleren of er sprake is van frauduleus gedrag. We hebben geen controle over hoe Klarna uw persoonsgegevens verwerkt, uw kredietwaardigheid scoort en/of controleert op frauduleus gedrag. Wij raden u aan om het Privacybeleid van Klarna te lezen voor meer informatie over hoe zij uw persoonsgegevens gebruiken. We ontvangen uw kredietwaardigheidsscore of feedback over mogelijk frauduleus gedrag niet, behalve als Klarna u als debiteur heeft geaccepteerd en u uw aankoop kunt afronden.]

Persoonsgegevens van kinderen

Onze website is ontworpen voor een algemeen publiek en niet gericht op kinderen. Carhartt verzamelt of vraagt niet bewust persoonlijke gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar. Als we erachter komen dat we persoonsgegevens hebben verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, zullen we deze informatie onmiddellijk verwijderen. Als u van mening bent dat iemand jonger dan 16 jaar ons mogelijk persoonsgegevens heeft verstrekt, neem dan contact met ons op via: privacy@carhartt.com.

Wijzigingen in de manier waarop we uw privacy beschermen

Van tijd tot tijd zullen we deze pagina wijzigen om weer te geven hoe wij uw persoonsgegevens beschermen. Wanneer we belangrijke wijzigingen aanbrengen zullen we deze op de website of via een andere manier, bijvoorbeeld via e-mail, aan u communiceren. U kunt dan de wijzigingen bekijken alvorens u de website blijft gebruiken.

Hoe u contact met ons kunt opnemen

We willen onze klanten van dienst zijn en beschermen. Het is voor ons erg belangrijk om van u te horen.
Dus als u:
• vragen heeft of feedback wilt geven over dit Privacybeleid;
• een verzoek heeft om niet langer marketingberichten van ons te ontvangen; of
• een van uw rechten wilt uitoefenen, zoals hierboven uiteengezet en onderworpen aan de toepasselijke wetgeving, of een klacht wilt indienen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice per e-mail customercare@carhartt.com, telefonisch via +44 1223790199 of via de website www.carhartt.com Wij beantwoorden graag al uw vragen.
U kunt ook contact opnemen met ons Data Privacy team en de functionaris voor gegevensbescherming door een e-mail te sturen naar privacy@carhartt.com of via de klantenservice op de website www.carhartt.com .
Carhartt Team

Wij behouden ons het recht voor om ons Privacybeleid aan te vullen of te wijzigen. U vindt de meest recente versie van ons Privacybeleid op onze website.

Ons Privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 11 september 2023